Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Tromp

    Van der Pol en Den Boer in Markel Groep

    GORINCHEM – Recent zijn Van der Pol Waffle Systems en Den Boer Baking Systems toegetreden tot de Markel Bakery Group. Een logische stap die perfect past in de groeistrategie van Markel, zo laat men weten. Door deze overname krijgt de Tromp Group, die al bestond… Lees verder →

  • HAL158-141001_9574 (Small)

    Kicken met Zeelandia

    ZIERIKZEE – Kennis, inspiratie en creatie vormden de inhoud van de KICK-middagen van Zeelandia dit najaar. Een middag terug naar de schoolbanken. Met ruim 100 deelnemers zaten de sessies in Meppel, Breda en Wageningen helemaal vol. Deelnemende bakkers hebben een drietal colleges gevolgd. Kennis Allereerst… Lees verder →

  • sinterklaastlekkernijen met stoeltje zetten (Small)

    Feestdagen centraal in bakkerijmuseum Medemblik

    MEDEMBLIK – De feestdagen staan de komende weken centraal in bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik. Er zullen vele ouderwetse lekkernijen worden gemaakt: suikerbeesten, borstplaat, chocoladeletters en holfiguren gegoten. Deze laatste worden ook opgespoten. Maar ook worden er marsepeinfiguren, pepernoten, kruidmoppen en taaitaaibeesten gebakken. Allemaal… Lees verder →

  • Nieuwe oliebollenbaklijn Konvi

    Konvi herontwikkelt oliebollenfrituurlijn

    STAPHORST – De frituurlijn van Konvi heeft een upgrading ondergaan. De lijn van Konvi staat jaren al bekend om zijn veelzijdigheid. De oliebollenlijn kan gecombineerd worden met grondstoffenlades of gekoelde voorraadlades. Tevens kan de lijn het hele jaar als werkbank worden gebruikt: met name in… Lees verder →

  • BakkersVakWedstrijden

    BakkersVakWedstrijden aanstaande

    DRACHTEN – In Drachten worden op woensdag 12 november in het Fries Congrescentrum weer de BakkersVakWedstrijden voor Nederland gehouden. De (ge)hele dinsdagavond/- nacht is een deskundige jury bezig de inzendingen van Nederlandse bakkers te beoordelen. Bestaande, maar opvallende programma-onderdelen zijn de Banket TopVijf, Jeugd TopVijf… Lees verder →

  • winnaar desembrood Zuid-Holland 2014 (Small)

    Van der Waal maakt beste desembrood Zuid-Holland

    RIDDERKERK – Bakkerij Van der Waal in Ridderkerk maakt het beste desembrood van Zuid-Holland. Dat bleek tijdens een wedstrijd die is uitgeschreven door de NBOV. Eens per jaar organiseert de brancheorganisatie de strijd om ‘de beste bakker van Zuid-Holland’. Dit jaar was er de bonuscategorie… Lees verder →

  • Winnaar Beste Bakker van Zuid-Holland 2014 (Small)

    Akershoek beste bakker Zuid-Holland

    ROTTERDAM – Echte Bakker Akershoek uit Ouddorp is uitgeroepen tot Beste Bakker van Zuid-Holland 2014. Over de vier ingeleverde producten behaalden zij de hoogste gemiddelde score: 236,5 punten. Gebroeders van den Berg uit Maasdijk en Echte Bakker van der Linden uit Westmaas eindigden op plaats… Lees verder →

  • Leerlingen helpen met marsepein (Small)

    Bakkersleerlingen helpen bij maken marsepein

    HOOGEVEEN – Zo’n 40 eerste en tweedejaarsstudenten Brood en Banket van het Alfa-college in Hoogeveen assisteerden onlangs banketbakkers uit Noord-Nederland bij de productie van marsepein. In het praktijklokaal aan de Voltastraat werd zo’n 1.500 tot 2.000 kilo marsepein verwerkt. Binnenkort liggen de marsepeinen varkens, bijtjes,… Lees verder →

  • Nieuwe oven voor Vakschool Wageningen (Small)

    Nieuwe oven voor Vakschool Wageningen

    WAGENINGEN – Rijn IJssel Vakschool Wageningen investeert in een nieuwe oven: een compacte Fringand-oven met stenen vloeren en vast inschietapparaat. De oven wordt geleverd door Hogervorst Bakkerijservice uit Pijnacker. De reden van de aanschaf is dat de bakkerijopleiding wil meebewegen met de vraag uit de… Lees verder →

  • AB Mauri-Scoop Haver Boekweit (Small)

    AB Mauri presenteert Scoop Haver Boekweit-mix

    DORDRECHT – AB Mauri introduceert Scoop Haver Boekweit-mix. Deze 50%-meergranenmix past uitstekend in de consumententrend van oergranen en zuurdesem, telt de grondstofleverancier. Het brood heeft een sublieme malsheid en een bijzondere smaak en aroma. Door de optimale combinatie van haver, boekweit, roggebloem, zaden en zuurdesem… Lees verder →

Naar archief →