Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • brood bakken

    Start brood.net: alles over brood

    WAGENINGEN – Het NBC lanceert het vernieuwde online platform brood.net. Hier vinden zowel consumenten als professionals alle denkbare informatie over brood. Ze kunnen er onder meer vragen stellen, recepten zoeken en informatie makkelijk delen via social media. Voor aanvullende vragen en advies heeft brood.net een… Lees verder →

  • AkzoNobel

    ‘Bakkers tevreden over OneGrain Bakkerszout’

    NIEUWEGEIN – Bakkers reageren positief op OneGrain Bakkerszout Melange. Die conclusie trekken AkzoNobel en Beko Nederland naar aanleiding van vele gesprekken met bakkers, onder meer op de Beko Najaarsdagen. AkzoNobel was dit jaar aanwezig op het jaarlijkse evenement van Beko. Naast de beursactie was dit… Lees verder →

  • halve_finale_de_lekkerste_bonbon_van_nederland_3

    Vijfde editie ´De lekkerste Bonbon´ van start

    ZEVENBERGEN – Op dinsdag 20 januari gaat de strijd om ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’ weer van start. Dan vindt de voorronde plaats bij Belcolade Nederland in Zevenbergen. De finale is op woensdag 4 maart in het chocoladecentrum van Belcolade in het Belgische Erembodegem. Professionals… Lees verder →

  • NSO

    Xander de Buisonjé opent Schoolontbijt

    WAGENINGEN – Op maandag 3 november start de 12e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin ruim 500.000 kinderen op zo’n 2.500 basisscholen samen gaan ontbijten en in 225 gemeenten schoolklassen met hun burgemeester op het stadhuis een broodje eten. De officiële opening van… Lees verder →

  • Markthal overzicht

    Opening de Markthal: indrukwekkend

    Koningin Máxima heeft op 1 oktober de deuren geopend van Nederlands eerste overdekte versmarkt: de Markthal in Rotterdam. In het imposante gebouw hebben bijna honderd versondernemers onder de prachtig beschilderde koepel een plek gevonden. Brood en banket zijn goed vertegenwoordigd op de marktvloer. Er is… Lees verder →

  • Brokking in andere handen2

    Bakkerij Brokking in andere handen

    DORDRECHT – Banketbakkerij Brokking uit Dordrecht, een meer dan honderd jaar oud familiebedrijf, wordt eigendom van Bob Kaptein, die in 2011 de Haagse banketbakkerij Maison Kelder overnam. Kaptein neemt in Dordrecht de leiding over van de broers Wim en Jack Brokking, die veertig jaar verbonden… Lees verder →

  • Leukste Bakker van NL (Small)

    Verkiezing Leukste Bakker weer van start

    ROSMALEN – De verkiezing Leukste Bakker van Nederland brandt weer los. Op 3 november start de derde editie van deze ‘wedstrijd’ in alle ruim 400 gemeenten in Nederland. Bakkers die bij de eerste twee edities deelnamen ontvingen veel positieve lokale, regionale en zelfs landelijke aandacht… Lees verder →

  • PuratosInspirienceCenter02 (Small)

    Puratos opent deuren Inspirience Center

    ZEVENBERGEN – Puratos heeft onlangs het nieuwe, 6.000 m² metende Inspirience Center in Groot-Bijgaarden in gebruik genomen. De nieuwbouw vergde een investering van 15 miljoen euro. Het ultramoderne Inspirience Center biedt een platform voor innovatie dankzij intensieve samenwerking met universiteiten en andere onderzoekscentra. Daardoor ondersteunt… Lees verder →

  • Brandnetelbrood Lamers2 (Small)

    Lamers presenteert brandnetelbrood

    HEESCH – De Bakkers Lamers in Heesch hebben een bijzonder brood ontwikkeld: brandnetelbrood. Het is een brood waar naast granen en zaden, ook brandnetelblaadjes in zijn verwerkt. In brandnetel zitten veel vitamines en Lamers denkt dat de plant daardoor een steeds prominenter plaats in de… Lees verder →

  • Koekblik Hoekstra

    Hoekstra presenteert jubileum koekblik

    BEDUM – Bakkerij Hoekstra in Bedum presenteert een speciaal koekblik dat is ontwikkeld vanwege het 20-jarig bestaan van het bedrijf. Op het blik staan mooie afbeeldingen van bekende plekjes in de gemeente Bedum. Klanten kunnen het blik vanaf 21 oktober in de winkel van Hoekstra… Lees verder →

Naar archief →