Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Bakkersvak (43)

    Bakkers in bedrijf weer hoofdmediapartner Bakkersvak

    ROSMALEN – Voor de vijfde keer op rij is Bakkers in bedrijf hoofdmediapartner van Bakkersvak. Het vakblad en easyFairs, de organisatie van Bakkersvak, hebben daarover overeenstemming bereikt. De vakbeurs viert in 2016 haar eerste lustrum: Bakkers in bedrijf heeft het evenement sinds de start in… Lees verder →

  • Wendy Vermeulen (derde van rechts) bij Brownies & downieS in Veghel om 'stage' te lopen voor ze weer vertrekt naar Zuid-Afrika.

    Nederlandse bakkerij voor gehandicapten in Kaapstad

    VEGHEL- KAAPSTAD – Wendy Vermeulen, dochter van bakker Bas Vermeulen van Vermeulen & Den Otter Bakkerij in Den Bosch, opent een bakkerswinkel annex lunchroom in Kaapstad, Zuid-Afrika onder de naam Brownies & downieS. Deze Nederlandse formule bestaat sinds 2010 en telt in de regio Veghel… Lees verder →

  • Frijling plaatst een duurzaam koelsysteem bij de bakkerij. De plaatsing is een uitdagende klus. Drie prefab-kelders worden in de grond geplaatst naast de fabriek. Het gewicht daarvan is zo’n 65 ton.

    Frijling verwarmt bakkerij met koelsysteem

    DALFSEN – Frijling BV in Dalfsen start met de aanleg van een nieuw, innovatief en duurzaam koelsysteem. Hiermee vermindert de koekjesfabrikant de CO2-uitstoot met maar liefst 146 ton. Door de vrijgekomen warmte van het koelsysteem kunnen onder meer de fabriek, de kantoren en de magazijnen… Lees verder →

  • ijsverkoop

    Verkiezing smaakmeester op Gelato Festival

    AMSTERDAM – Het Gelato Festival is bezig aan haar zesde editie. De ijskaravaan doet Napels, Rome, Milaan, Turijn, Londen en Amsterdam aan.  Het doel van het festival is om mensen in heel Europa kennis te laten maken met hoogwaardig Italiaans ijs. In de ijstrucks zijn open keukens gecreëerd, ‘mobile laboratory’, zodat de… Lees verder →

  • Anesta6

    Opening Patisserie Anesta: pure verleiding

      AMSTERDAM – Deze week opent op de Tweede Anjeliersdwarsstraat 22 in Amsterdam Patisserie Anesta de deuren. Een winkel die alle zintuigen prikkelt met sensationele bonbons, smaakvolle frivolités en oogverblindende gebak, stellen eigenaren Estefhan Meijer en Anita de Winter. Vergapen “Dat je je straks gaat… Lees verder →

  • brandLonderzeel

    Brand Lantmännen raakt Beko

    VEGHEL – De grote brand bij de bakkerij van Lantmännen/Pastridor in Londerzeel, België op 17 juni heeft onder meer gevolgen voor Beko Nederland. In de getroffen bakkerij werden de Beko huysmerk-Franse broden gemaakt, zoals stokbroden, baguettes, petit pains en piccolo’s. Deze producten zijn daardoor niet… Lees verder →

  • De Aardappeleters.

    IJsbereiders presenteren Van Gogh Aardappelijs

    EDE – De Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) presenteert vrijdag 26 juni in samenwerking met De Smaak van Van Gogh, het originele Aardappelijs van Van Gogh in het kader van het Van Goghjaar 2015. De introductie vindt plaats op de vakdag van het evenement Food Unplugged,… Lees verder →

  • BB rustiek desem (Medium)

    Bakker Bart lanceert nieuwe winkelformule

    GRONINGEN –Bakker Bart opent op 2 juli een compleet vernieuwde winkel in Groningen waarin altijd lekker vers, de aangepaste formuleaanpak van Bakker Bart, volledig is uitgewerkt. Na evaluatie van de resultaten, dient de winkel aan de Grote Markt 51, die wordt geëxploiteerd door zelfstandig ondernemers… Lees verder →

  • Vier op een rij: de eerste Nederlandse Meester Boulangers!

    Strijd om felbegeerde Meestertitels begonnen

    WAGENINGEN – Na maanden van voorbereiding zijn twee boulangers en één patissier geslaagd voor hun theorie-examen Meestertitel. De drie kandidaten hebben daarmee een plaats verworven voor het praktijkexamen dat in oktober bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen wordt gehouden. In totaal namen vijf boulangers… Lees verder →

  • De winnaars van de Gouden Gard 2014. V.l.n.r. Lisa Stoel, Menno Spataro en Laila Hussein.

    Inschrijving Gouden Gard: laatste kans!

    VIANEN – Jeugdige patisserietoppers kunnen zich nog twee weken inschrijven voor de aankomende editie van de Gouden Gard. Op 1 juli 2015 sluit de inschrijftermijn voor de wedstrijd. Aanmelden is mogelijk via Gouden Gard De Talentenprijs is inmiddels vol. Miele Voor het derde jaar op… Lees verder →

Naar archief →