Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • JOS_2948

    Recorddrukte op eeuwfeest Gommans

    SEVENUM – Een recordaantal van tweeduizend bezoekers kwam af op de Open Dag die Gommans De Echte Bakker in Sevenum organiseerde op zondag 23 november vanwege het 100-jarig bestaan. Tussen 11.00 en 16.00 uur was iedereen welkom om te komen kijken en proeven. De bakkers… Lees verder →

  • Zeelandia-Bakker lekker vak man

    Bakkersfilm eindejaarstraktatie Zeelandia

    ZIERIKZEE – Zeelandia trakteert de bakkers op een uniek eindejaarsgeschenk. Geen standaard flesje fijn of kalender maar een promotiefilm waarbij de bakker de ‘hoofdrol’ speelt en waarin het bakkersvak op een leuke, positieve wijze wordt neergezet. Een cadeau van Zeelandia voor al haar klanten. Het… Lees verder →

  • Inspiratiedag Dawn (Small)

    Inspiratiedag Dawn: Hoe anders denken en doen?

    MEPPEL – Hoe kun je als banketbakker door ander te denken en te doen, een verrassend lekker, nieuw stukje patisserie ontwikkelen? Die insteek stond centraal tijdens een inspiratiedag die Dawn Foods onlangs organiseerde bij Beko Noord in Meppel. Bekende aandachtspunten als verbinden, verleiden en verrassen,… Lees verder →

  • bakkersvak3

    Dutch Pastry Award leukste verkiezing?

    ZAANDAM – De Dutch Pastry Award van het Nederlands Patisserie Team is genomineerd in de ‘Verkiezing van de leukste verkiezing’. Creativiteit Bij deze wedstrijd kan iedereen een stem uitbrengen op wat in zijn of haar ogen de leukste verkiezing is. De genomineerden zijn verdeeld in vijf categorieën.… Lees verder →

  • Koekjesbakkerij Veldt is genomineerd voor duurzaamheidsprijs Kroon op het Werk.

    Veldt genomineerd voor duurzaamheidsprijs

    ZEIST – Koekjesbakkerij Veldt in Veenendaal is genomineerd voor de Kroon op het Werk-prijs 2014. De prijs is een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). De prijsuitreiking vindt plaats op 27 november tijdens het event ‘Anders Denken, Anders Doen’ in Zeist. ‘Must have’ Veldt… Lees verder →

  • Yam wint Jaarprijs (Small)

    Bake Five wint Jaarprijs Goede Voeding met Yam

    BUNNIK – Bake Five heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2014 gewonnen met Yam glutenvrij brood. Nutty Frutty zakjes van Justnuts en Simply Spices van Dutch Spices kregen beide een aanmoedigingsprijs. Dat is gisteren bekendgemaakt op het symposium Naar een gezondere voeding in Bunnik. Yam Yam… Lees verder →

  • Bakkertje Deeg in Heusden: de winnaar van 2014.

    Nominaties Leerbedrijf van het Jaar

    ZOETERMEER – De commissie Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar heeft negen leerbedrijven geselecteerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar. Het zijn: Ambachtelijke Bakkerij Schabbink te Saasveld Dees De Echte Bakker te Zaamslag Koopmans Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie te Tubbergen De Echte Bakker Moeskops te… Lees verder →

  • Speculaaskroket

    Febo introduceert speculaaskroket

    AMSTERDAM – Febo komt met een nieuwe seizoenssnack: de speculaaskroket. Dit is een kroket met speculaasvulling. De snack is een knipoog naar de oprichter van de snackbarketen, die oorspronkelijk banketbakker was. Overigens is het geen vleeskroket maar een gesuikerde, zoete versie van de welbekende snack,… Lees verder →

  • Bakkerij van Doorn uit Schijndel is verkozen tot Top Bakker van het Jaar 2014.

    Bakkerij Van Doorn Top Bakker van het Jaar

    APELDOORN – Bakkerij Van Doorn uit Schijndel is verkozen tot Top Bakker van het Jaar 2014. Dat gebeurde tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering van de Top Bakkers in Apeldoorn. Criteria Van Doorn mag zich een jaar dé Top Bakker van het jaar noemen. Cijfers aangeleverd… Lees verder →

  • Bakkerij Faber

    Bakkerij Faber neemt Smithuis Oldenzaal over

    OLDENZAAL – Bakkerij Smithuis uit Oldenzaal wordt overgenomen door Bakkerij Faber. De overname heeft geen gevolgen voor de naam, continuïteit en banen. Dat meldt Tubantia. Alle vijftig fte’s gaan mee naar Faber. Schaalvergroting Ook binnen de industriële bakkerijen is sprake van een drang tot schaalvergroting. Dat… Lees verder →

Naar archief →