Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Tromp opent test- en innovatiecentrum

    GORINCHEM – Tromp Bakery Equipment opende onlangs een fonkelnieuw Test- en Innovatiecentrum dat speciaal is ontworpen om producten van industriële bakkers mee te helpen ontwikkelen op de modernste machines binnen de bakkerij-industrie. Tromp verhuisde eind 2013 naar een veel ruimere locatie op hetzelfde industrieterrein in… Lees verder →

    Familie, medewerkers en vrienden bij de productielijn (Small)
  • Onderzoek: hard broodje vult sneller

    WAGENINGEN – Wie harde producten eet, zit sneller vol. Een hamburger op een hard bolletje vult bijvoorbeeld sneller dan één op een zachte. Niet omdat het minder lekker is, maar omdat je er langer op moet kauwen. Dat meldt Biojournaal. Prettig gevuld Wageningse onderzoekers onder… Lees verder →

    broodjes
  • Dunkin’ Donuts maakt comeback in Nederland

    AMSTERDAM – De Amerikaanse keten Dunkin’ Donuts komt na veertien jaar terug naar Nederland. Het bedrijf wil in alle grote steden restaurants openen. Dat meldt NU.nl. De keten in koffie en bakkerijproducten begint in eerste instantie in Amsterdam en breidt daarna uit naar andere stedelijke regio’s. Uitrollen… Lees verder →

    Dunkin'+Donuts_Main
  • Nieuwe leskeuken ‘open gegeten’

    WAGENINGEN – Door een hap te nemen uit een eetbaar gordijn, opende directeur Jos van Meegen samen met studente Tarijn Tittse maandag 14 april de nieuwe leskeuken van Stoas Wageningen. Dat gebeurde onder belangstelling van medewerkers, studenten, vertegenwoordigers uit het werkveld en een groot aantal… Lees verder →

    2014-04-14 at 15-01-18 (Small)
  • Bakkerij Koopmans winnaar coveractie Bakkers in bedrijf

    TUBBERGEN – Bakkerij Koopmans uit Tubbergen is de winnaar geworden van de coveractie die Bakkers in bedrijf organiseerde op de vakbeurs Bakkersvak. Bakkers werd gevraagd wat hun succesverhaal is. Het meest opvallende verhaal komt op cover van Bakkers in bedrijf. Er massaal op de oproep… Lees verder →

    Drie generaties Koopmans op de foto. Bakkerij Koopmans uit Tubbergen bestaat bijna 200 jaar. Momenteel runt de zesde generatie het bedrijf.
  • Consumentenbond: ‘Glutenvrij brood veel te zout’

    DEN HAAG – In veel glutenvrij brood zit meer zout dan in gewoon brood is toegestaan. Ook klopt de informatie op de etiketten vaak niet. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Voor brood gelden wettelijke normen voor de hoeveelheid zout die erin mag zitten.… Lees verder →

    zout
  • Duurzaamheidsverslag Sonneveld online

    PAPENDRECHT – Al sinds 2009 publiceert Sonneveld jaarlijks een Duurzaamheidsverslag. Alle inspanningen van Sonneveld Group op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staan in dit verslag vermeld en worden nader toegelicht. Vanaf nu is het Duurzaamheidsverslag 2013 beschikbaar via de Sonneveld-website: www.sonneveld.com. Ook is… Lees verder →

    Duurzaamheidsverslag Sonneveld
  • CSM in zee met Zweedse boterpartner

    MERKSEM – CSM gaat verregaand samenwerken met het Zweedse bedrijf AarhusKarlshamn AB (AAK) voor wat betreft de productie en verkoop van margarines, melanges, boter en vetten. Gevolg is dat CSM de productie in Merksem verkoopt aan AAK. Daarbij is afgesproken dat de Zweedse firma een… Lees verder →

    Oranjeslof Trio Bewust CSM
  • Filmpje Bakkersvak 2014

    ROSMALEN – Bakkersvak 2014 gaat de boeken in als een geslaagd evenement. Een kleine 7.000 bezoekers kwamen af op de ‘nationale inspiratiedagen voor het ambachtelijke bakkersvak’ om een ronde te maken langs en zich te laten informeren door zo’n 140 exposanten. Op 23 en 24… Lees verder →

    Bakkersvak-0154 (Small)
1 2 3 230
Naar archief →