Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • ijsverkoop

    De Jong scoort met ijs door zomerweer

    DOKKUM – Echte Bakker Eddy de Jong uit Dokkum is maar wat blij met het mooie weer van de afgelopen tijd. Bij De Jong maken en verkopen ze ambachtelijk schepijs en dat levert een aardig zakcentje op. “De verkoop loopt als een trein”, glundert Roelof… Lees verder →

  • Singapore4

    Deelnemers gezocht voor bakkersreis Singapore

    ARNHEM – Global Bakers Association (GBA) organiseert van 25 tot en met 31 oktober een bakkersreis naar Singapore. Tijdens de 7-daagse reis worden diverse bakkerijen en foodbedrijven bezocht. Bakkers die interesse hebben om mee te gaan, kunnen zich aanmelden bij het bestuur, info@globalbakersassociation.com. De kosten… Lees verder →

  • rtl4resize_1543575b

    Bakkerij Van Looijengoed op RTL4

    NIJKERK – Bakkerij Van Looijengoed is op zaterdag 16 augustus te zien in het RTL4-televisieprogramma LifestyleXperience. Bakkerijondernemer Harrie van Looijengoed laat in het programma zien wat er komt allemaal komt kijken bij het bakken van lekker brood. Ook verhaalt hij over trends als spelt, lange… Lees verder →

  • Geld

    Beko: Omzet bakkerswinkels stijgt

    UTRECHT – In bakkerswinkels is de omzet in het eerste halfjaar van 2014 gemiddeld 0,6% gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. Medio 2013 was de omzet nog 0,4% gezakt. Dat blijkt uit de Beko Omzet Barometer. Daarmee heeft de licht opgaande lijn… Lees verder →

  • zout

    NVWA: Daling zoutgehalte in voeding bij brood het grootst

    UTRECHT – Het zoutgehalte in levensmiddelen wordt langzaam minder, maar er zijn nog steeds grote verschillen in zoutgehaltes in vergelijkbare producten van verschillende fabrikanten. Bij brood, conserven (enkelvoudige groenten en peulvruchten) en kaas (Goudse 48+) is de daling zout het grootst. Het zoutgehalte in diepvriessnacks,… Lees verder →

  • BN_Steensma breidt Frucaps range verder uit1 (Small)

    Steensma: Frucaps-range uitgebreid met banaan en kersen

    LEEUWARDEN – De Frucaps-range van Steensma wordt deze zomer verder uitgebreid. Aan het assortiment vruchtenvullingen is een nieuwe smaak toegevoegd: banaan. Ook het assortiment van de jams is verder uitgebreid, met de smaak kersen. Door deze continue lijnextensies, vergroot Steensma de variatie in haar totaalassortiment.… Lees verder →

  • P1060079 (Small)

    Watertandende broodpresentatie in Zweedse super ICA

    MORA (Zwe.) – Het Zweedse supermarktconcern ICA weet heel goed hoe de consument te verleiden met watertandende broodpresentaties. Op vakantie in Zweden, bracht de redactie van Bakkers in bedrijf een bezoek aan het ICA-filiaal in de stad Mora. Het brood in de in Zweden erg… Lees verder →

  • BN_Pandabroodje 25 jaar

    Zilveren Pandabroodje voor Harm Edens

    ZIERIKZEE – Het Pandabroodje bestaat 25 jaar. Daarom overhandigt Marc Cuypers, commercieel directeur Zeelandia Nederland, vrijdag 22 augustus namens Zeelandia een zilveren Pandabroodje aan Harm Edens. De tv-presentator, bekend van het programma ‘Dit was het nieuws’, is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Eerste… Lees verder →

  • NIEUWS_Ontbijtselfie (Small)

    Schoolontbijt start actie met Ontbijtselfie

    WAGENINGEN – Het Nationaal Schoolontbijt (NSO) start een actie waarbij mensen via Facebook een selfie kunnen insturen die is gemaakt tijdens het ontbijt: een #ontbijtselfie. Via de Facebookpagina (www.facebook.com/schoolontbijt) van het Schoolontbijt kan iedereen in Nederland deze #ontbijtselfie uploaden. Daarmee maken de inzenders kans om… Lees verder →

  • Bart de Gans

    Confitures en tartelettes op Bakery Institute

    ZAANDAM – Op vrijdag 1 augustus verzorgt patissier Bart de Gans een gastcollege op het Bakery Institute in Zaandam. De jonge vakman neemt professionals en thuisbakkers mee in de wereld van de allerlekkerste confitures en tartelettes. Tijdens deze dag maken de cursisten vijf soorten confitures… Lees verder →

Naar archief →