Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Recorduitbetaling tarwe

    Uitstekende kwaliteit eerste duurzaam geteelde tarwe

    LEEUWARDEN – Waarom zou je tarwe van ver halen, als je het ook dichtbij kunt verbouwen? Met dat idee sloegen Koopmans Koninklijke Meelfabrieken, Hoogland BV, VanDijke Semo en Stichting Veldleeuwerik eind 2012 de handen ineen. Met subsidies van de provincie Fryslân, provincie Groningen en LTO… Lees verder →

  • Ten Napel1

    Bakkerij Ten Napel verder als franchise

    EMMEN – De dagelijkse leiding van Bakkerij Ten Napel in Emmen is in handen gekomen van franchiser Harmen Sanders. De reden is dat eigenaar Jan ten Napel onlangs 65 jaar is geworden en samen met vrouw Siny met pensioen gaat. Zoon Henk, die ook in… Lees verder →

  • Beko Bakkerij Techniek

    Nieuwe man Beko Bakkerij Techniek

    WIJCHEN – Per 1 september treedt Joost Schellingerhout in dienst bij Beko Bakkerij Techniek in Wijchen. Hij gaat de functie Coördinator Bakkerijgereedschap vervullen. Naast de dagelijkse leiding en coördinatie van de afdeling Bakkerijgereedschap houdt hij zich bezig met het in- en verkoopbeleid, uitbreiding van het… Lees verder →

  • Consumentenbond-collectieve-korting

    ‘Meergranenbrood bevat weinig soorten graan’

    DEN HAAG – Meergranenbrood van grote broodbakkerijen bevat maar weinig verschillende graansoorten. Soms gaat het maar om twee soorten. Ook zijn de granen op de korst meestal sier, want in het brood ontbreken ze vaak. Verder houdt de hoeveelheid van de granen die erin zitten… Lees verder →

  • Pandabroodje

    Zilveren Pandabroodje voor Harm Edens

    ZIERIKZEE – WNF ambassadeur Harm Edens heeft een Zilveren Pandabroodje ontvangen. Dit gebeurde tijdens de aftrap van het nieuwe Hollandse Pandabrood op 22 augustus in Zierikzee. Het Pandabroodje bestaat dit jaar 25 jaar. De bol, een unieke samenwerking van warme bakkers en het Wereld Natuur… Lees verder →

  • De bakkers komen tijdens het Oogstfeest op het Bakery Institute binnen op een bakfiets met de eerste baal biospelt uit het Duitse Ulm.

    Oogstfeest: eerste baal biospelt naar Kerssens

    ZAANDAM – 730 euro. Dat is het bedrag dat de eerste baal biologisch spelt opleverde bij de veiling tijdens de eerste editie van het Oogstfeest op 20 augustus op het Bakery Institute in Zaandam. Bakker Gert Jan Kerssens van Echte Bakker Piet Kerssens uit Heiloo… Lees verder →

  • BN_Online veiling BVA2

    Faillissementsveiling Bakkerij Jorgen Brunen

    VLAGTWEDDE – Van 28 augustus tot en met 2 september 2014 organiseert BVA Auctions de faillissementsveiling van Bakkerij Jorgen Brunen in Vlagtwedde. Het veilingaanbod van de failliete bakkerij betreft onder meer ovens (Becker), mengmachines (Hobart), kneedmachines, opbolkegels, opmaakmachines, bollenkast, snijmachines, remrijskasten, narijskasten (Bouhuys Koeltechniek), bezorgauto (Fiat)… Lees verder →

  • training bakery institute

    Training 100 procent specialisme op Bakery Institute

    ZAANDAM – Het Bakery Institute en de Nationale Bakkerij Academie organiseren de training ‘100% specialisme in 100 uur topklas’. In een jaar tijd wordt in drie blokken van vier dagen, lesgegeven in brood en banket met overnachtingen en een avondprogramma. Het betreft de maanden oktober,… Lees verder →

  • halve_finale_de_lekkerste_bonbon_van_nederland_6

    Maker Lekkerste Bonbon geniet van les in details

    EREMBODEGEM (B) – Tomas Knoops heeft met zijn winst van de titel ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’ – een plaats verdiend in het Student Reward Program van Belcolade. Dit trainingsprogramma vond plaats van 11 tot en met 14 augustus en omvatte onder andere workshops en… Lees verder →

  • Franchiser slepen Bakker Bart voor de rechter

    Hoge huur inzet rechtszaak tegen Bakker Bart

    ARNHEM – Het conflict tussen de franchisenemers van Bakker Bart en het hoofdkantoor in Beuningen staat voor een nieuw dieptepunt. Ruim vijftig van de 183 franchisenemers staan in de startblokken om een rechtszaak tegen het hoofdkantoor te beginnen om een eind te maken aan het… Lees verder →

Naar archief →