Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Seminar Oogstovergang

    Koopmans Meel verwacht ruime graanoogst

    Het oogsten in de voor Koopmans Meel belangrijke graangebieden moet nog beginnen, maar het bedrijf heeft al een goed beeld van de verwachte graanoogst voor dit jaar. In een voorbeschouwing geeft Koopmans een globale prognose van de tarwe- en roggekwaliteit die naar Leeuwarden gehaald wordt.… Lees verder →

  • betty blue bakkerij

    Opening Betty Blue: kleurrijke patisserie

    AMSTERDAM – Betty Blue opende afgelopen vrijdag haar deuren in de Snoekjessteeg 1/3 in Amsterdam. De onconventionele bakkerij Betty Blue is het idee van Clara Hupkes-Bovenberg, Yvette Nieuwboer en Jeroen van den Brand. Drie ondernemers die in een inspirerende omgeving in Amsterdam een winkel vol… Lees verder →

  • lilly's cupcakes web

    Merk Lily’s Cupcakes vrij voor overname

    Cupcakesmerk Lily’s Cupcakes stopt er na vijf jaar mee. In 2009 was Lily’s de enige grootschalige aanbieder van cupcakes in het land en ging er veel aandacht naar het merk, de producten en de oprichters. Lily’s Cupcakes werden verkocht bij De Bijenkorf, bij vele horecagelegenheden… Lees verder →

  • Op bezoek bij De Leukste Bakker van Nederland.

    Steun ook de Leukste Bakkers van Nederland!

    ROSMALEN – Na twee edities is de Verkiezing van de Leukste Bakker al niet meer weg te denken binnen de branche. De verkiezing levert een duidelijke bijdrage aan positieve publiciteit (lokaal, regionaal en landelijk), kwaliteitsverbetering en meer omzet voor de Leukste Bakkers van Nederland. Aankondiging… Lees verder →

  • modern bakery moscou (Medium)

    Messe Frankfurt neemt Modern Bakery Moscow over

    FRANKFURT – Beursorganisator Messe Frankfurt neemt de organisatie van Modern Bakery Moscow over van OWP, dat gevestigd is in Neurenberg. Deze internationale vakbeurs voor brood en banket blijft plaatsvinden in Moskou. De beursorganisator ziet de Russische brood- en banketmarkt groeien en breidt graag zijn portfolio… Lees verder →

  • eieren

    Beko tipt: ‘Wees kritisch met eiproducten’

    Omdat bewaartemperatuur en verwerkingstemperatuur erg ver uit elkaar liggen, zijn eiproducten per definitie uiterst kritische grondstoffen in de bakkerij. Beko geeft een aantal tips om deze zomer extra zorgvuldig met eieren om te gaan. U dient het heelei op maximaal 4°C te bewaren en uw… Lees verder →

  • Speculaasworkshops in bakkerijmuseum_3 (Medium)

    Opgeven voor speculaasworkshops in najaar

    HATTEM – In september is het weer tijd voor de speculaasworkshops in Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land. Dit oud-Hollandse banket kennen we in vele soorten en maten. Het knapperige koekje kan terugzien op een lange geschiedenis waarin Germanen, pausen, opstandelingen, Sinterklaas, de Verenigde Oost-Indische Compagnie,… Lees verder →

  • Detail uit het showstuk van Marike van Beurden.

    Belgische preselectie World Chocolate Masters

    WIEZE (B) – World Chocolate Masters, de internationale topwedstrijd uitsluitend gewijd aan de kunst van chocolade, start in september met een reeks van Nationale Selecties die wereldwijd gehouden zullen worden. De organisatoren van dit evenement zijn op zoek naar potentiële kandidaten die de kans willen… Lees verder →

  • Kris en tim jeugdteam boulangerie

    Veel trainingsuren voor jeugdteam Boulangerie

    De jonge, talentvolle bakkers Kris Huysman en Tim Boers maken veel trainingsuren in de aanloop naar het jeugd EK Boulangerie. Van 11 tot en met 14 oktober nemen zij het tijdens de beurs Voedingssalon in Brussel op tegen leeftijdsgenoten uit andere Europese landen. Iedere week… Lees verder →

  • Sinterklaascampagne_web

    Kinderfilm voor tiende editie Sinterklaascampagne

    De tiende editie van de Sinterklaascampagne van Bakeplus en partners wordt extra bijzonder. Een film met de bakker in de hoofdrol is gemaakt, genoemd ‘Welkom Sinterklaas’: het Zebrapaard wordt op dvd uitgebracht en waarschijnlijk in november uitgezonden op televisie. Naast de film die ongeveer 45… Lees verder →

Naar archief →