Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Jumbo

    Recall aardbeienslof Jumbo

    LEEUWARDEN – Jumbo Supermarkten waarschuwt consumenten met een notenallergie de verse aardbeienslof van Jumbo met streepjescode 8711715834768 niet te consumeren. In de bodem zijn amandelen verwerkt. Dat staat niet op het etiket vermeld. Voor mensen met een notenallergie kan de consumptie van amandelen gevaarlijk zijn.… Lees verder →

  • Bakkerij Boer

    Nieuwbouw Bakkerij Boer geopend

    GOES – De nieuwe productielocatie van Bakker Boer op bedrijventerrein De Poel II in Goes is in gebruik genomen. De nieuwe locatie heeft een totale oppervlakte van 1.200 m². De bakkerij is vooralsnog gericht op broodproductie, de banketproductie blijft nog in Kloetinge. Dit is een… Lees verder →

  • kaneelbolussen (Medium)

    Primeur: Zeeuwse Bakkers organiseren Bolusdag

    GOES – Op zaterdag 30 mei organiseren de gezamenlijke ambachtelijke Zeeuwse bakkers voor het eerst een ‘Zeeuwse Bolusdag’ in Goes. Aan deze dag wordt ook meegewerkt door Meester Boulanger en Patissier Robèrt van Beckhoven, bekend van ‘Heel Holland bakt’. Tijdens de Bolusdag wordt de bolus… Lees verder →

  • Winnaar-IJssalon-van-het-Jaar-Huupkens-IJs

    Video winnaar IJssalon van het Jaar: Huupkens IJs

    Huupkens IJs in Weert is geen standaard ijssalon. Integendeel. Eigenaren Wil en Gerty Koppen stellen bij alles wat ze doen, de gast centraal. Die moet worden verwend. Met ambachtelijk ijs en huisgemaakt banket van onberispelijke kwaliteit. Zo ontleedt ijsbereider Wil elke grondstof die hij verwerkt… Lees verder →

  • Ladies Go Biking (2) (Small)

    Van Moorsel inspireert op lunch Bakkerij Hoekstra

    BEDUM – Leontien van Moorsel heeft grote indruk gemaakt tijdens de speciale VIP-lunch die Bakkerij Hoekstra uit Bedum zaterdag 18 april organiseerde voor zo’n 80 personen, voorafgaande aan het wielerevent voor dames, Ladies Go Biking. “Leontien hield een prachtig en indringend verhaal over haar wielercarrière… Lees verder →

  • bakker handen ambacht dt stock (Small)

    NBOV: ’Tien procent meer marktaandeel voor ambacht’

    VIANEN – Tien procent meer marktaandeel behalen voor de ambachtelijke bakker tot 2020. Die ambitie sprak NBOV-voorzitter Jos den Otter gisteren uit tijdens de algemene ledenvergadering van de brancheorganisatie in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Tijdens de bijeenkomst maakte de NBOV de plannen voor… Lees verder →

  • Afscheid Cor

    NBOV-directeur Havermans stopt

    VIANEN – Directeur Cor Havermans stopt volgend jaar maart met zijn functie als directeur van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). Dat maakte hij gisteren bekend tijdens de algemene ledenvergadering die plaatsvond in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Havermans (60) maakt gebruik van… Lees verder →

  • Meesterbakker Roodenrijs uit Rijswijk: winnaar Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij 2013.

    Hoge opbrengst Skate4Air door Roodenrijs

    HILVERSUM – Onder de naam Skate4air is er in januari, met meervoudig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage als ambassadeur, geschaatst op de Weissensee om geld in te zamelen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Onlangs kon de schaatser ruim 238.000 euro overhandigen aan de stichting. Meesterbakker… Lees verder →

  • Taart

    Derde editie Taartenkampioen voor thuisbakkers

    VALKENSWAARD – ‘De Zonnige Zomer’ is het thema van de derde editie van TaartenKampioen: een taartbakwedstrijd voor hobbybakkers. Het evenement vindt dit jaar plaats op zondag 7 juni (inleveren taarten) en zondag 28 juni (finale). Iedereen mag meedoen en inschrijven kan gratis via www.taartenkampioen.nl. De… Lees verder →

  • WUR: glutenvrij haverbrood

    ‘Nog veel uitleg nodig over gluten’

    LEEUWARDEN –  Ondanks dat de bekendheid van Nederlanders met de termen coeliakie, gluten, glutenintolerantie en glutensensitiviteit hoog is, is er nog veel uitleg en voorlichting over dit onderwerp nodig. Dat blijkt uit een onderzoek dat onafhankelijk onderzoeksbureau PanelWizard onlangs heeft gedaan onder meer dan duizend… Lees verder →

Naar archief →