Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Monique de Deugd1 (Small)

    Monique de Deugd verlaat Gb Plange/AB Mauri

    DORDRECHT -  Per 1 september heeft Monique de Deugd AB Mauri verlaten. Zij was Commercieel Manager Benelux bij het vroegere Gb Plange. Na een reorganisatie door de overname van Gb Plange door AB Mauri, is haar functie vervallen. De commerciële verantwoordelijkheid is nu per land… Lees verder →

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Vacature directeur Beko Advies

    MAARSSEN – Coöperatieve Vereniging Beko start nu alvast met de zoektocht naar een nieuwe directeur voor dochterbedrijf Beko Advies. Over enkele jaren bereikt de huidige directeur Chiel van den Hout de pensioengerechtigde leeftijd. Om zijn kennis en ervaring tijdig en zorgvuldig te kunnen overdragen, start… Lees verder →

  • NIEUWS_Bakker Bart beste winkelketen (Small)

    Bakker Bart verkozen tot Beste Winkelketen

    BEUNINGEN – Bakker Bart is Beste Winkelketen 2014 in de categorie Food to Go geworden. Bakker Bart behaalt de hoogste scores op de service-gerelateerde aspecten en het assortiment. Opvallend is dat Bakker Bart naast de meest tevreden klanten, ook de meest loyale klanten heeft. Zo… Lees verder →

  • IMG_7852 (Small)

    Open Huis Bakeplus: omzetinspiratie voor het najaar

    HAAFTEN – Hoe kun je meer variëren met bestaande grondstoffen en producten om op die manier meer omzet te scoren? Een kleine dertig toeleveranciers gaven antwoord op die vraag tijdens het Open Huis dat groothandel Bakeplus organiseerde op maandag 15 september. Zo’n 300 bakkers en… Lees verder →

  • 10653667_733092263427151_7732313457795039452_n

    Sinterklaasdiscussie: Zwarte Piet, of niet?

    ZAANDAM – Bakkers in bedrijf organiseerde een Ronde Tafelgesprek over Sinterklaas op het Bakery Institute. Met aan tafel bakkers en toeleveranciers. De insteek: hoe haal je als bakker maximaal omzet uit de Sinterklaas-periode. Natuurlijk kwam ook de Zwarte Pieten-discussie aan bod. Wat moet je er… Lees verder →

  • vakwedstrijd, patisserie, podium

    Inschrijving Dutch Pastry Award geopend

    ROSMALEN – De inschrijving voor de Dutch Pastry Award 2015 is geopend. Deze vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau in Nederland vindt plaats tijdens Bakkersvak op 8 en 9 maart in Rosmalen. Het thema is ‘science fiction’. De organisatie is in handen van het Nederlands Patisserie… Lees verder →

  • NIEUWS_Ruud van Erp nieuwe voorzitter NVB

    Van Erp nieuwe voorzitter NVB

    BREUKELEN – Ruud van Erp, algemeen directeur Délifrance Nederland, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB). Dat maakte de werkgeversorganisatie voor industriële bakkerijen bekend tijdens het afscheid van oud-voorzitter Albert Schipper. Hij kreeg deze week een afscheidsreceptie aangeboden,… Lees verder →

  • P1200557 (Small)

    Derde editie Tour de Bakker groot succes

    DRUNEN – Zo’n 100 fietsfans namen dinsdag 9 september deel aan de derde editie van de Tour de Bakker: een fietstocht per mtb-, race- of tourfiets in en rond Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen georganiseerd door Vamo, Dübör, Everbake en Koopmans Meel. Helemaal… Lees verder →

  • eco recipes

    Dobla wil Chocolate Experience in Ringers-fabriek Alkmaar

    ALKMAAR – Dobla heeft plannen voor de realisatie van een toeristische attractie rond chocolade in de voormalige Ringers Chocolade-fabriek in Alkmaar: Dobla Chocolate Experience. Ook wil de producent van chocolade decoraties in het complex het hoofdkantoor, een nieuw innovatiecentrum en een hoogstaande patisserieopleiding vestigen. Een… Lees verder →

  • P1200536 (Small)

    Ireks en topsporters promoten samen PUUR

    UTRECHT – PUUR. Dat is de naam van een nieuw speltbroodconcept dat Ireks heeft ontwikkeld voor de ambachtelijke bakker. Het brood is samengesteld uit 100 procent speltbestanddelen als speltbloem, -vlokken, -mout, gebroken spelt en een gedroogd desem op basis van volkorenspelt. Het eerste PUUR-speltbrood is… Lees verder →

Naar archief →