Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • 20140328_ovdw_MG_1799 (Small)

    NBA start training voor operators

    WAGENINGEN – De Nationale Bakkerij Academie (NBA) start twee nieuwe, praktische trainingen voor operators en bakkers in de industriële bakkerij: een basis- en een vervolgtraining. Zoals alle NBA-programma’s zijn deze trainingen verbeterprogramma’s. Gericht op het direct verbeteren van de kennis en vaardigheden van de medewerkers,… Lees verder →

  • Mol bakt beste amandelstaaf (Small)

    Echte Bakker Mol bakt beste amandelstaaf

    LEEUWARDEN – Echte Bakker Mol uit Schoorl bakt de beste amandelstaaf van het Echte Bakkergilde in Noord-Holland. Dat bleek op dinsdag 21 oktober tijdens de jaarlijkse stavenkeuring. De keuring vond plaats bij Steensma in Leeuwarden. Prijswinnaars Volgens keurmeesters Chris Scholtens (Echte Bakkersgilde) en Wim Schavemaker… Lees verder →

  • Jan Willem Jansen

    Patisserie Team neemt deel aan uniek chocolade kunstproject

    CARDIFF – Het Nederlands Patisserie Team (NPT) neemt deel aan een uniek chocolade kunstproject dat zijn oorsprong vindt in Congo. Lokale en internationale kunstenaars werken er samen met getalenteerde Congolese cacaoplukkers. Het doel is om winstgevende kunst in het Congolese regenwoud tot stand te brengen.… Lees verder →

  • Stollenworkshop

    Bakker Albert uitblinker op stollenworkshop

    BREDA – Bakeplus en Sonneveld organiseerden 14 oktober een stollenworkshop en -keuring op het ROC Clingelcollege te Breda. Tijdens deze goed bezochte middag zijn bakkers, medewerkers en ROC-leerlingen de fijne kneepjes van het stollen bakken bijgebracht. Op inspirerende wijze werd de deelnemers verteld waar bij… Lees verder →

  • SONY DSC

    Bakkerij Olinga bakt beste ontbijtkoek

    ZUIDLAREN – Bakkerij Olinga uit Bierum bakt de beste ontbijtkoek van Groningen en Drenthe. Dat bleek tijdens de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio Groningen-Drenthe op woensdag 22 oktober in Molenmuseum de Wachter in Zuidlaren. Olinga was blij verrast en erg tevreden met het resultaat. De ondernemer ontving… Lees verder →

  • brood bakken

    Start brood.net: alles over brood

    WAGENINGEN – Het NBC lanceert het vernieuwde online platform brood.net. Hier vinden zowel consumenten als professionals alle denkbare informatie over brood. Ze kunnen er onder meer vragen stellen, recepten zoeken en informatie makkelijk delen via social media. Voor aanvullende vragen en advies heeft brood.net een… Lees verder →

  • AkzoNobel

    ‘Bakkers tevreden over OneGrain Bakkerszout’

    NIEUWEGEIN – Bakkers reageren positief op OneGrain Bakkerszout Melange. Die conclusie trekken AkzoNobel en Beko Nederland naar aanleiding van vele gesprekken met bakkers, onder meer op de Beko Najaarsdagen. AkzoNobel was dit jaar aanwezig op het jaarlijkse evenement van Beko. Naast de beursactie was dit… Lees verder →

  • halve_finale_de_lekkerste_bonbon_van_nederland_3

    Vijfde editie ´De lekkerste Bonbon´ van start

    ZEVENBERGEN – Op dinsdag 20 januari gaat de strijd om ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’ weer van start. Dan vindt de voorronde plaats bij Belcolade Nederland in Zevenbergen. De finale is op woensdag 4 maart in het chocoladecentrum van Belcolade in het Belgische Erembodegem. Professionals… Lees verder →

  • NSO

    Xander de Buisonjé opent Schoolontbijt

    WAGENINGEN – Op maandag 3 november start de 12e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin ruim 500.000 kinderen op zo’n 2.500 basisscholen samen gaan ontbijten en in 225 gemeenten schoolklassen met hun burgemeester op het stadhuis een broodje eten. De officiële opening van… Lees verder →

  • Markthal overzicht

    Opening de Markthal: indrukwekkend

    Koningin Máxima heeft op 1 oktober de deuren geopend van Nederlands eerste overdekte versmarkt: de Markthal in Rotterdam. In het imposante gebouw hebben bijna honderd versondernemers onder de prachtig beschilderde koepel een plek gevonden. Brood en banket zijn goed vertegenwoordigd op de marktvloer. Er is… Lees verder →

Naar archief →