Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • drukte checker google

    Nieuwe Google-app toont piektijden winkels

    Google voegt een functie toe aan de reguliere Google-app, waarmee gebruikers kunnen zien op welke tijden de meeste mensen op een bepaalde locatie zijn. Volgens de zoekgigant kun dat van ‘miljoenen plekken en bedrijven ter wereld’ bekijken. Dat meldt Bright.nl. De functie werd op Google+… Lees verder →

  • Inschrijving Bakker met Ster 2015-2016 geopend.

    Vernieuwde opzet Bakker met Ster

    De inschrijving voor Bakker met Ster is geopend. Inschrijven voor de editie 2015-2016 kan tot en met 31 augustus. De zevende editie van Bakker met Ster kent een vernieuwde opzet. Er is geen voorronde meer en dus ook geen finaleronde. Dat betekent dat er in… Lees verder →

  • bakkerij bij nacht_le pain quotidien (Small)

    Breng de nacht door met je bakker!

    Beleving kan onder andere gecreëerd worden tijdens een open huis in de bakkerij. De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) roept ambachtelijke bakkers op hun bakkerij te openen voor publiek in de nacht van 2 op 3 oktober aanstaande. ‘Breng de nacht door met je bakker’ kan… Lees verder →

  • Nederland, Amsterdam, 12-1-2015
Horecava 2015
Goudenkoksmuts, kokswedstrijd. Winnaars: Brigade van restaurant De Leuf uit Ubachsbergen.
Vrij gebruik in het kader van Horecava
Foto: Ton van Vliet, Terborg

    Nieuw: NK Patisserie & Desserts op Horecava

    AMSTERDAM – De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Koks is gestart. De toonaangevende kookwedstrijden kenden tijdens de afgelopen Horecava een vernieuwde aanpak en zorgden voor een waar spektakel. Nieuw tijdens de komende editie is het NK Patisserie & Desserts op donderdag 14 januari, dat… Lees verder →

  • Jean Philippe Darcis en Marc Ducobu.

    Wereldtop op demo Vipam bij Miele

    GELDERMALSEN – Op 29 september organiseert Vipam samen met Cointreau, Felchlin en Bakeplus (Fruitline) een exclusieve demonstratie met Marc Ducobu en Jean Philippe Darcis uit België. Beide chocolatiers/patissiers zijn leden van Relais Dessert en behoren tot de wereldtop op hun gebied. De demo vindt plaats… Lees verder →

  • Inschrijving Bakker met Ster 2015-2016 geopend.

    Inschrijving zevende editie Bakker met Ster geopend

    WAGENINGEN – De inschrijving voor de zevende editie van Bakker met Ster is geopend. Tot en met 31 augustus hebben alle (banket)bakkers en patissiers van Nederland de kans om zich in te schrijven voor een grondige analyse van het eigen bedrijf. Bakker met Ster 2015-2016… Lees verder →

  • Echte Bakkersgilde gaat samenwerken met Postcode Loterij.

    Samenwerking Echte Bakkersgilde en Postcode Loterij

    WAGENINGEN – Het Echte Bakkersgilde en de Nationale Postcode Loterij gaan samenwerken door een Bakkerscadeaukaart op de markt te brengen. De Postcode Loterij wil zo deelnemers de kans bieden om kennis te maken met ambachtelijke producten bij de bakker. De prijs valt op een heel… Lees verder →

  • In Memoriam: Huub Goossens.

    Huub Goossens overleden

    PAPENDRECHT – Huub Goossens, bakkerijtechnoloog bij Sonneveld, is dinsdag 14 juli plotseling overleden. Goossens was sinds 1991 in dienst bij Sonneveld en is 62 jaar geworden. Na zijn te hebben gewerkt als Vertegenwoordiger Ambacht, vervolgde hij zijn carrière bij Sonneveld als van bakkerijtechnoloog. Volgens Sonneveld… Lees verder →

  • vandenbosch3-gewonnen

    Tummers naar Gelato-finale in Florence

    IJsbereider Vincent van den Bosch van Tummers in Heemstede heeft zich geplaatst voor de finale van het Gelato Festival in Florence. Hij won donderdag de vakwedstrijd tijdens het Gelato Festival in Amsterdam met zijn ‘Kool Kotawa Experience’. Van den Bosch is één van de vijf… Lees verder →

  • Vincent van den Bosch, derde van rechts, wint het Gelato Festival 2015.

    Patissier Van den Bosch wint Gelato Festival

    AMSTERDAM – Onlangs streden vijf Nederlandse ambitieuze en getalenteerde ijsbereiders onder het toeziend oog van een professionele jury om de titel Gelato Master Amsterdam. Vincent van den Bosch van Tummers Patisserie Passionelle uit Hoofddorp/Heemstede heeft gewonnen met de ijscreatie Kool Kotawa Experience, een crème- en… Lees verder →

Naar archief →