Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Meerderheid Kamer vóór openbaarmaking hygiënegegevens

    Nieuwe aanvullende module op Hygiënecode

    WAGENINGEN – Om volledig te voldoen aan de wettelijke hygiëneregels, is er een aanvullende module op de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij geschreven. Het gaat om een module met eisen die gelden voor bedrijven in de categorie ‘industrie’. Het ministerie van VWS heeft de… Lees verder →

  • van otten

    Van Otten scoort beste winkelbeoordeling Heerlijk & Heerlijk

    ENTER – Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter heeft de hoogste winkelbeoordeling behaald bij de jaarlijkse kwaliteitsbeoordeling van het banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk. Met een 9,11 gemiddeld liet hij zijn ruim 90 gildebroeders achter zich. Dit maakt het Marketing Centrum Banketbakkerij bekend. Alle Heerlijk… Lees verder →

  • IJssalon van het Jaar Huupkens IJs: vlnr Frank Ceelen, Wil Koppen en Gerty Koppen.

    Huupkens IJs is IJssalon van het Jaar 2015

    WEERT – Huupkens IJs in Weert mag zich de Beste IJssalon van Nederland noemen. Op 24 maart, tijdens de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs, werd om 16:00 uur werd het verlossende woord gebracht: wie van de vijf genomineerden zou de titel pakken? Wil Koppen… Lees verder →

  • Marktlokaal2 (Small)

    Bakkers stappen in Marktlokaal.com

    BREDA – De lekkerste boodschappen van al je favoriete speciaalzaken in de stad in één keer online doen. Dat is de kern van Marktlokaal.com. Dit initiatief beleeft zijn primeur in Breda, maar heeft ambities die veel verder reiken. Bakkerij Van Disseldorp en Bakkerij De Gomer… Lees verder →

  • Cateraars kunnen scoren met speciaalbrood en streekproducten, blijkt uit onderzoek van GfK.

    Speciaal- en streekbrood: kans voor cateraars

    ZAANDAM – Er is volop omzetgroei mogelijk voor cateraars die hun gasten commerciëler in plaats van afwachtend bedienen. Speciaalbrood en streekproducten hebben daarbij veel potentie. Dat is de rode draad uit een recent marktonderzoek van GfK. De resultaten van het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van… Lees verder →

  • EB paasslof (Small)

    Boenders bakt beste Paasbrood Echte Bakkers

    WAGENINGEN – Boenders, De Echte Bakker in Eibergen is de winnaar van de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Hij evenaart hiermee zijn prestatie uit 2010. De tweede plaats gaat naar Van Meijel, De Echte Bakker in Clinge die al eerder in de top-3 eindigde… Lees verder →

  • 10940484_901714823195910_5082384378072177307_n

    Even voorstellen: nieuw bestuur Bakery Nexus

    ZAANDAM – Bakery Nexus heeft een nieuw bestuur. De bestuursleden stellen zich graag even voor. Voorzitter Lex Brakenhoff (voorzitter), 29 jaar, sinds 2011 eigenaar van ‘Bakkerij Lex Brakenhoff’ in Zaandam. “Een echt familiebedrijf waarin ik de derde generatie ben. Onze bakkerij is een gemengd bedrijf,… Lees verder →

  • BAs Goossen en Joop van Meijel bakken de beste bolus van Zeeland.

    Van Meijel bakt weer beste bolus

    OOST-SOUBURG – De beste Zeeuwse bolus wordt dit jaar opnieuw gebakken in het Zeeuws-Vlaamse Clinge. Joop van Meijel wint de Bolustrofee voor het tweede jaar op rij. Uniek in de lange geschiedenis van deze wedstrijd, die dit jaar plaatsvond bij Omroep Zeeland in Oost-Souburg. Bas… Lees verder →

  • vimeo still trex

    Tom van de Veen gebruikt chocolade voor videomapping

    ROSMALEN – Het Nederlands Patisserie Team was er op Bakkersvak, 9 en 10 maart in Rosmalen, niet alleen om te jureren. De toppatissiers vertoonden ook hun eigen kunsten op een aantal uitgestalde tafels. Zo was de balloon dog van Peter Remmelzwaal te bewonderen, die ook… Lees verder →

Naar archief →