Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Oliebollentest

    Wie bakt dit jaar de beste oliebol?

    Elk uiteinde van het jaar is de oliebol weer een belangrijk gespreksonderwerp in de media. Wie bakt dit jaar weer de beste oliebol? Op 29 en 30 september organiseren NBC en Koopmans Meel de Oliebollen Experience 2015: ‘alle ingrediënten voor de beste oliebol’. De twee… Lees verder →

  • geld

    NBOV: bijeenkomst over nieuwe financieringsvormen

    GOUDA – De NBOV organiseert op maandag 14 september een bijeenkomst over nieuwe financieringsvormen in de bakkerij, voor startende en pas gestarte ondernemers. De bijeenkomst is van 13.00 topt 16.30 uur bij banketbakkerij Sweet Things in Zeist. Albert de Jong, van Bakker Albert in Zeist,… Lees verder →

  • Meester Boulanger Wietse Schiere vertelt tijdens het webinar over het gebruik van meergranenmixen en meel van lokaal geteelde tarwe.

    ‘Lokaal meel’ centraal op webinar Koopmans

    LEEUWARDEN – Bakkers in bedrijf organiseert in samenwerking met Koopmans Meel uit Leeuwarden een webinar. Centraal in dit online seminar staat de ontwikkeling van de meergranenmixen die de molen maakt onder de naam Premax en de groeiende mogelijkheden die de bakker krijgt hiermee zijn eigen… Lees verder →

  • Koopmans breidt het assortiment meel van duurzaam geteelde baktarwe uit.

    Koopmans: uitbreiding duurzaam geteelde baktarwe

    LEEUWARDEN – Koopmans Meel gaat nu ook in samenwerking met Agrifirm Plant duurzaam geteelde baktarwe van Veldleeuwerik-telers op de markt brengen. Beide partijen werken hierbij samen in een project van Stichting Veldleeuwerik. Vanaf september 2016 wordt de eerste tarwe uit dit project in de melanges… Lees verder →

  • Open Huis Bakeplus op maandag 14 september.

    Najaar centraal op Open Huis Bakeplus

    VENLO – Het jaarlijkse Open Huis van Bakeplus vindt plaats op maandag 14 september in de vestiging aan de Hudsonweg 7 in Venlo. Voor deze dag heeft Bakeplus, in samenwerking met diverse leveranciers voor de ambachtelijke bakkerij- en ijssector, een gevarieerd programma samengesteld. Het Open… Lees verder →

  • BoulangerieTeam wint CLL 1 (Medium)

    Nederland wint Coupe Louis Lesaffre

    LILLE – Voor het eerst in de historie heeft Nederland de Coupe Louis Lesaffre weten te veroveren. Het Nederlandse team, bestaande uit boulangers Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde van het BoulangerieTeam, pakte het goud op deze internationale vakwedstrijd in Lille en kwalicifeerde… Lees verder →

  • BoulangerieTeam-Coupe LeSaffre

    BoulangerieTeam beleeft goede baksessie op WK-voorronde

    Het BoulangerieTeam is klaar met bakken op de Coupe Louis Lesaffre die van 24 tot en met 28 augustus plaatsvindt in Lille. Deze wedstrijd is de voorronde van het WK Boulangerie. Het Nederlands team, bestaande uit Peter Bienefelt (Brood), Hiljo Hillebrand (Viennoiserie) en Niek van… Lees verder →

  • houwers groep logo

    Symposium Focus op Voedselveiligheid

    DOORN – Houwers Groep en Food Hospitality organiseren op donderdag 24 september het symposium Focus op Voedselveiligheid. Met sprekers van NVWA, RIVM, Voedingscentrum, Koksplus, DrieGasthuizenGroep en Houwers Groep. Onderwerpen als toezicht, borging en voedselveiligheid in woonvormen passeren in het programma de revue, afgestemd op zowel… Lees verder →

  • Nieuwe winkel bakker Vink-Konvi

    Nieuwe winkel bakkerij Vink

    HAARLEM – Fijnbakker Vink heeft de winkel aan de Ramplaan in Haarlem vernieuwd. De winkel, inclusief het twintig jaar oude interieur, is volledig gestript. De pui en de routing zijn compleet veranderd, in combinatie met de nieuwste ledverlichtingstechnieken en strakke toonbanklijnen. Warm, overzichtelijk en ambachtelijk… Lees verder →

  • Inschrijving Bakker met Ster geopend (Medium)

    Juryleden klaar voor Bakker met Ster

    WAGENINGEN – Toos de Jong-Rijkenberg, Matthieu Walraven en Klaes Hoekstra staan in de startblokken om te beginnen aan een verantwoordelijke taak: het jureren van de deelnemers aan Bakker met Ster 2015-2016. Vanaf september gaan zij op pad om ondernemers aan de tand te voelen over… Lees verder →

Naar archief →