Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Peter Bienefelt toont de producten van het BoulangerieTeam aan de jury tijdens het WK Boulangerie. Nederland eindigde buiten de prijzen.

    Nederland buiten de prijzen op WK Boulangerie

    PARIJS – Het is Nederland niet gelukt een podiumplaats te halen tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie dat van zaterdag 6 februari tot en met dinsdag 9 februari plaatsvond tijdens de vakbeurs Europain in Parijs. Zuid-Korea grijpt de wereldtitel, zo is vandaag bekend… Lees verder →

  • Nieuw stelsel voor examinering koffie-opleidingen

    Nieuw stelsel voor examinering koffie-opleidingen

    ZOETERMEER ‒ SVH en SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) zijn een unieke samenwerking aangegaan op het gebied van examinering van koffie-opleidingen. De reden om een nieuw stelsel te introduceren is dat er steeds meer specialisme in de Nederlandse horeca gevraagd wordt aan medewerkers in… Lees verder →

  • Foto Zeeuwse Vlegel - Zeeuws Vlegelbrood-vrij voor publicatie

    Nieuwe oogst Zeeuwse Vlegeltarwe bakt nog beter

    ZIERIKZEE ‒ In het laboratorium van Zeelandia (leverancier van bakkerijgrondstoffen) in Zierikzee is de afgelopen weken de nieuwe oogst Zeeuwse Vlegeltarwe uit 2015 vergeleken met die van 2014. De resultaten zijn bijzonder positief. De nieuwe oogst Zeeuwse Vlegeltarwe heeft een nog betere bakaard dan die… Lees verder →

  • P1090499

    Gemengde gevoelens op WK Boulangerie

    PARIJS – Het Nederlandse team dat deelneemt aan de Coupe du Monde de la Boulangerie dat van 6 tot en met 9 februari plaatsvindt tijdens de vakbeurs Europain in Parijs, kijkt met gemengde gevoelens terug op de bakprestaties die vandaag zijn geleverd. Goede en minder… Lees verder →

  • Opening Burgemeester

    Bakkerij Risseeuw opent nieuwe bakkerij

    HULST ‒ De familie Risseeuw van Bakkerij Risseeuw opende vrijdag 29 januari onder grote belangstelling de deuren van hun nieuwe winkel met lunchroom en bakkerij te Hulst. De openingshandeling werd verricht door Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst. Deze heeft de bakkerij en winkel geopend door… Lees verder →

  • ijsverkoop

    Video IJsVak-Beurs 2016

    Op 2 en 3 februari vond de IJsVak-Beurs 2016 plaats in Markant in Uden. Twee dagen vormde de beurs het hart van de ambachtelijke ijssector met een uitgebreid aanbod van exposanten, de IJsVak-Wedstrijden rond de wedstrijdsmaak Malaga en met diverse interessante workshops. Zo sprak onder… Lees verder →

  • NIEUWS_Asbestkanker bij bakkers (Small)

    Bakkerij stilgelegd wegens asbest in oven

    De Inspectie SZW heeft vrijdagochtend een ambachtelijke bakkerij in het Gooi stilgelegd. In een broodoven was zwaar beschadigde asbestbeplating aanwezig waardoor de kans groot was dat bakkers asbestvezels zouden inademen. Reden voor de Inspectie om deze vloeroven stil te leggen. Risico Een gespecialiseerde asbestinspecteur heeft… Lees verder →

  • Leerbedrijf vlvhj2016

    Genomineerden Leerbedrijf van het Jaar 2016

    De commissie verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij heeft, op basis van de in januari 2016 gehouden audits, drie leerbedrijven genomineerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2016 Bakkerij. Genomineerden De volgende bedrijven zijn genomineerd: Bakkerij Koopmans uit Tubbergen, Christian Chocolaterie Patisserie uit Oss en Bakkerij Oonk uit… Lees verder →

  • Rianne en Ans werken hard tijdens het EK Boulangerie.

    Duitsland grote winnaar jeugd EK Boulangerie 2016

    WEINHEIM — Van 1 tot en met 3 februari 2016 heeft het Europees Kampioenschap Boulangerie voor de jeugd plaatsgevonden in Weinheim. Beide Nederlandse kandidaten zijn niet in de prijzen gevallen. Duitsland werd uitgeroepen tot Europees Kampioen, gevold door Zwitserland dat de tweede en derde plaats… Lees verder →

  • Bakkersvak (17)

    Scholen strijden op Bakkersvak

    ROSMALEN — Wie bakt de lekkerste, mooiste en feestelijkste verjaardagstaart voor Bakkersvak? Meerdere bakkerijleerlingen strijden namens hun school tegen elkaar tijdens het 5-jarige jubileum van Bakkersvak op 6 & 7 maart in Autotron Rosmalen. Verjaardagstaart Iedere school vaardigt twee leerlingen en één ondersteunende vakdocent af die… Lees verder →

Naar archief →