Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • Bakkerij Manintveld uit Rockanje heeft in de laatste stemweek speciale t-shirts gemaakt om hun bakkerij en hun speciale verkiezingsgebakjes voor Pink Ribbon onder de aandacht te brengen.

    Al 17.500 consumenten stemmen op Leukste Bakker

    ROSMALEN – Maar liefst 17.500 consumenten hebben al hun stem uitgebracht tijdens de gemeenteronde van de verkiezing Leukste Bakker van Nederland 2015. Tot en met 8 januari kon er gestemd worden. “Geweldig om te zien dat de bakkers zo gewaardeerd worden door de consument”, stelt… Lees verder →

  • graancirkel-007 (Small)

    Nieuwe winkel? Pas op voor valkuilen!

    Heeft u plannen voor nieuw- of verbouw van uw winkel(s)? Dan zijn er een aantal punten waarop u moet letten. Valkuilen die u kunt omzeilen om tot een maximale omzet te komen. De belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet.   Wat is uw doelstelling? Valkuil:… Lees verder →

  • BoulangerieTeam wint Bakery Cup op Sigep 2015.

    ‘Groentjes’ BoulangerieTeam winnen Bakery Cup

    RIMINI (It.) – Mike Onasse, Bas Goossen en coach Hans Som hebben namens het BoulangerieTeam de eerste plaats veroverd tijdens de International Bakery Cup 2015. De vakwedstrijd werd gehouden tijdens de internationale beurs Sigep in Rimini waar ijs, patisserie, chocolade, koffie en brood centraal staan.… Lees verder →

  • UIT-zinnig

    Avondje UIT-zinnig bij Zeelandia

    ZIERIKZEE – Zeelandia organiseert binnenkort een serie bijeenkomsten voor de helden van de winkelvloer: de verkoopmedewerkers. Aan het woord komt onder meer Jos Burgers. Hij inspireert op geestdriftige wijze om op andere manieren nieuwe winkelfans te maken. Burgers is in staat om mensen op een… Lees verder →

  • Bakery Nexus bestaat 5 jaar

    Lex Brakenhoff nieuwe voorzitter Bakery Nexus

    STEENWIJK – Lex Brakenhoff van de gelijknamige bakkerij uit Assendelft wordt de nieuwe voorzitter van Bakery Nexus. Dat wordt morgen bij de algemene ledenvergadering bekendgemaakt. Brakenhoff volgt Martijn Meijer (nationaal accountmanager Top Bakkers) op die de afgelopen drie jaar de voorzittershamer hanteerde. Bestuurswisseling Naast Meijer,… Lees verder →

  • 150119-Valk-Versmarkt-Voorschoten

    Van der Valk verkoopt brood

    VOORSCHOTEN – Restaurant- en hotelketen Van der Valk heeft onlangs een versmarkt geopend naast restaurant De Gouden Leeuw in Voorschoten. De winkel richt zich voornamelijk op de verkoop van versproducten met een uitgebreid assortiment vis, vlees, vleeswaren, brood, groente en zuivel. Daarnaast zijn er kruidenierswaren… Lees verder →

  • etiketteren nbc

    Zijn uw klanten bang voor koolhydraten?

    WAGENINGEN – Krijgt u ook veel vragen over koolhydraten? Er bestaan nogal wat misopvattingen over koolhydraten waardoor brood veelal als negatief  wordt gezien. Het Kennisloket van NBC heeft een compleet dossier op haar website waaronder een artikel met de meest hardnekkige fabels over koolhydraten. Ga… Lees verder →

  • De jury in beraadslag: welke chocolatiers gaan er door naar de finale van de strijd om 'de Lekkerste Bonbon van Nederland'?

    Finalisten Lekkerste Bonbon bekend

    ZEVENBERGEN – De finalisten voor de strijd om de titel ‘Lekkerste Bonbon van Nederland’  zijn bekend. De halve finale vond gisteren plaats bij Puratos in Zevenbergen. Maar liefst 43 professionals en scholieren bonden de strijd aan voor een plek in de finale op 4 maart… Lees verder →

  • Monoporzione3 (Small)

    SIGEP in beeld: brood- en ijstrends op een rij

      RIMINI – Welke ijssmaken zijn hot? Welke internationale trends zijn er op het gebied van brood en patisserie? Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van design en techniek als het gaat om ijsvitrines en –machines?  Welke verdieping in smaak bieden de chocolade- en… Lees verder →

  • gouden schieter

    Thijs Koolen Beste Echte Bakker 2015

    1

    WAGENINGEN – Thijs Koolen uit het Limburgse Ell is Beste Echte Bakker 2015 en krijgt daarmee de Gouden Schieter. Dat betekent dat hij zijn opmars doorzet, na een vierde plek in 2013 en een tweede plek in 2014. Naast deze prijs prolongeert Koolen de titel… Lees verder →

Naar archief →