Nieuws
NIEUWS_Mamabrood

De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist Van Otten in Enter introduceren op Moederdag iets bijzonders: het Mamabrood. Een puur ambachtelijk brood, zonder kunstmatige toevoegingen. Van ieder verkocht brood gaat 15 cent naar een goed doel: Cordaid Memisa. Die zet zich in tegen moedersterfte. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Koopmans Meel en Bakels. De lancering van het brood vindt plaats tijdens een speciale tv-uitzending op SBS6, de avond voor Moederdag.

“Peter van der Wal en ik liepen al lange tijd met het idee rond om een puur brood te ontwikkelen, zonder kunstmatige toevoegingen”, vertelt Eric van Otten. “Maar wel heerlijk van smaak en op ambachtelijkheid onderscheidend van alle andere aanbieders. Kortom: een eerlijk en heerlijk brood met smaak, uitstraling en karakter. Daarbij: zou het niet geweldig zijn als zo veel mogelijk ambachtelijke bakkers in Nederland dit brood zouden gaan opnemen in het assortiment, waardoor we met elkaar onze ambachtelijkheid en vakmanschap tonen maar ook met elkaar een goed doel steunen?”

Dit goede doel was snel gevonden: Cordaid Memisa. Beide bakkers vinden sociaal-maatschappelijk ondernemen erg belangrijk en zodoende dragen ze beiden hun steentje bij aan het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hierdoor zijn contacten gelegd met Cordaid Memisa: een ontwikkelingshulporganisatie die zich geheel op de hulp aan zwangere moeders richt. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. De naam van het brood werd dan ook al snel Mamabrood. Van ieder verkocht Mamabrood gaat 15 cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Partners
Voor de ontwikkeling van het brood namen de bakkers twee partners in de hand. Koopmans Meel maalt de Eko-bloem die de basis vormt van de 100%-broodmix. Bakels Bakkerijgrondstoffen mengt de bloem tot mix. Gebakken Mamabrood bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus e-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (onder andere calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.

De speciale Mamamix is verkrijgbaar in balen van 20 kg, goed voor zo’n 35 broden. Per baal worden 35 broodschuiven meegeleverd waarop alle informatie van de actie is te vinden. Ook worden er Mama Brood- ouwels meegeleverd. Met het gebruik van de schuiven en de ouwels krijgt het Mamabrood een prachtige uitstraling dat extra opvalt in het broodschap. Bij afname van drie balen mix krijgt de bakker bovendien een gratis promotiepakket met posters, wobblers, een display met informatiefolders en buttons.

Vanaf de week na Moederdag is het de broodmix en het promotiemateriaal in heel Nederland leverbaar. Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood.

Meer berichten

  • broodbuik web

    ‘Anti-brood trend kan gezondheid schaden’

    ROTTERDAM – Een tarwevrij dieet, zoals De Voedselzandloper en Broodbuik propageren, kan zorgen voor een jodiumgebrek. Dat te veel brood ziek maakt, is nooit bewezen. Maar te weinig brood en daardoor jodiumtekort, kan wél leiden tot klachten, ziekte en problemen bij de hersenontwikkeling van kinderen.… Lees verder →

  • Brood zonder zetmeel

    TOP ontwikkelt brood zonder zetmeel

    WAGENINGEN – TOP bv in Wageningen ontwikkelt een brood op basis van eiwitten, vezels en gommen. Het brood bevat geen zetmeel en daardoor weinig koolhydraten en is vrij van gluten. Met de ontwikkeling van het brood zonder zetmeel speelt TOP bv in op de kritiek… Lees verder →

  • BakkerBoer-038 (Small)

    Bakker Boer bouwt bakkerij van de toekomst

    Ondernemer Sjako Boer uit Kloetinge opende in Goes een gloednieuwe bakkerij van 1.200 m². Vijfmaal zo groot als zijn vorige bakkerij, ingericht met compleet nieuwe ovens, rijskasten, koel- en vriescellen. Dat zorgt voor betere producten, meer efficiëntie en een toekomstbestendig bedrijf. Zonder volledig terug te… Lees verder →

  • BAKKERSVAKBoulangerieTeam

    BoulangerieTeam organiseert Coupe de la Boulangerie

    WAGENINGEN – Dinsdag 6 oktober organiseert het BoulangerieTeam voor de derde keer de wedstrijd om de Coupe de la Boulangerie. Enthousiaste broodbakkers die de top willen bereiken, kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd die wordt gehouden bij het NBC in Wageningen. Producten Deelnemers aan deze… Lees verder →

  • geld

    NBA start training Financieel Management

    WAGENINGEN – Sturen op cijfers is van belang voor ondernemers, maar daar komt vaak meer bij kijken dan hen lief is. Om goed inzicht te krijgen in de financiële situatie van het bedrijf heeft een ondernemer niet alleen kennis nodig van het opstellen van kostprijsberekeningen,… Lees verder →

  • Multivlaai-Leonidas (Small)

    MultiVlaai en Leonidas openen vernieuwde combinatiewinkels

    HOORN – MultiVlaai en de Belgische chocolatier Leonidas hebben in Ede en Hoorn twee vernieuwde combinatiewinkels geopend. De uitstraling van zowel de MultiVlaai als de shop-in-shop van Leonidas zijn aangepast. Hierdoor worden de kernwaarden van beide formules, zoals ambacht, versheid en kwaliteit nog meer geaccentueerd.… Lees verder →

  • hapjesbesteld

    Cateraar online vinden via hapjesbesteld.nl

    ALMELO – De 23-jarige ondernemer Tom Schluter uit Almelo is de nieuwe website www.hapjesbesteld.nl gestart waar klanten en cateraars elkaar ontmoeten. Volgens de ontwikkelaar was het tot voor kort heel lastig om online een cateraar te vinden, waarbij je ook online een betelling kunt plaatsen. Dat is… Lees verder →

  • Lemyea Amezian (Horeca Vakschool Rotterdam), Thijmen Oor (De Rooi Pannen) en Jamison Badu (Horeca Vakschool Rotterdam) zijn de winnaars geworden van het Nationale Kampioenschap brood- en banketbakken voor het vmbo.

    Leermomenten voor deelnemers vmbo-kampioenschap

    WAGENINGEN – Lemyea Amezian (Horeca Vakschool Rotterdam), Thijmen Oor (De Rooi Pannen) en Jamison Badu (Horeca Vakschool Rotterdam) zijn de winnaars geworden van het Nationale Kampioenschap brood- en banketbakken voor het vmbo. De wedstrijd vond 20 mei plaats in Vakschool Wageningen. De wedstrijd wordt jaarlijks… Lees verder →

Naar archief →