Bakkerij-innovaties Lithos Ingredients

29 juni 2015

VLAARDINGEN - Brood met extra vezels, koekjes met vitamines en mineralen en supercookies met superfoods: het zijn nieuwe trends en ontwikkelingen in de bakkerijsector. Lithos Ingredients speelt hier op in met een aantal innovatieve grondstoffen. Zoals biologische koekjes met een natuurlijke, plantaardige bron van calcium die ook geschikt moet zijn voor veganisten en vegetariërs en geen smaakafwijking mag geven. Dit blijkt mogelijk met Aquamin (Lithothamnium calcareum).

Gemalen frambozenpitjes

Lithos introduceert verder gemalen frambozenpitjes (zie foto) in brood, die het brood niet alleen verrijken met polyfenolen, maar ook donkerder kleuren en de houdbaarheid verlengen. Lithos gig ook aan de slag met het ‘superingrediënt’ Chia, dat, in de vorm van het unieke chiameel, een glutenvrij brood oplevert gericht op ondersteuning van het immuunsysteem, cholesterolmanagement en ondersteuning van geheugen en concentratie.

Vezel

Als laatste wijst Lithos op de psyllium husk-vezel waarmee een vezelrijk, donkerder gekleurd, glutenvrij brood voor een betere stoelgang, regulering van de bloedsuikerspiegel, cholesterolmanagement en verzadiging mogelijk wordt. Meer info www.lithosingredients.nl.

Complete artikel

Download LITHOS ingredients | bakkerij-innovaties.pdf

Altijd op de hoogte blijven?