Bakker Albert uitblinker op stollenworkshop

23 oktober 2014

BREDA - Bakeplus en Sonneveld organiseerden 14 oktober een stollenworkshop en -keuring op het ROC Clingelcollege te Breda. Tijdens deze goed bezochte middag zijn bakkers, medewerkers en ROC-leerlingen de fijne kneepjes van het stollen bakken bijgebracht. Op inspirerende wijze werd de deelnemers verteld waar bij het stollenbakken op gelet moet worden. De deelnemers konden daarna zelf actief met de handen in het deeg.

Informatieve workshop

De workshopleiders van deze middag waren Herald Vugs en Sander Bertens van Sonneveld en Bert Dassen, import en kwaliteits- verantwoordelijke van de zuidvruchten van Bakeplus. De beste manier van kneden, de juiste temperaturen en de goede verdeling van zuidvruchten werden behandeld. Tevens gaf Bert Dassen een interessante presentatie over zuidvruchten. Na deze nuttige informatie en praktische tips gingen de bakkers zelf aan de slag met de stollen.

Stollenkeuring

De (meeste) deelnemende bakkerondernemers hadden ook stollen meegenomen. Deze werden gekeurd door twee gerenommeerde vakbroeders: Ad van der Steen en Pim van der Breggen. Aandachtspunten bij de keuring waren onder andere de bakaard, geur, malsheid, model, korst en verdeling van de vruchten. Bakker Albert uit Zeist was op alle punten de beste.

Altijd op de hoogte blijven?