Trempeerlikeur maken - CSM

28 augustus 2012

Maak zelf op basis van onderstaand recept uw eigen trempeerlikeur in een smaak naar keuze.

Basisrecept tiramisu

  • Suiker                                  555 gram
  • Water                                  330 gram
  • Glucosestroop                 115 gram
  • Deze grondstoffen laten koken en daarna af laten koelen. Op 1 liter likeurstroop 500 gram likeur 40% toevoegen. Enkele voorbeelden van speciale trempeerlikeuren:
  • -          Benedictine d.o.m., een perfecte mix van twee eeuwenoude recepten, vervaardigd uit 27 planten en kruiden waaronder

engelwortel, hysop, jeneverbes, saffraan, aloë en kaneel.

-          Calidao Cachaça, dé Braziliaanse volksdrank. Het suikerdistillaat is vergelijkbaar met witte rum.

-          Chartreuse Jaune. Een complex geheel van distilleren, trekken, maceratie en filtratie van meer dan 130 (voornamelijk

Alpen-) kruiden.

-          Drambui whiskylikeur, op basis van onder meer Talisker maltwhisky, heidehoning en kruiden. Heerlijk bij of in de koffie of

mokkagebak.

Wees creatief! Voeg de omschrijving van de likeuren ook toe aan uw schapkaartjes.

Altijd op de hoogte blijven?