Roel Tegels: Zoete quiche

3 april 2012

Benodigdheden: zoete quiche

  • 300 warme volle melk (circa 30 °C)
  • 150 gist
  • 300 bloem
  • 2.700 bloem
  • 1.400 verse ei
  • 60 zout
  • 180 basterd
  • 180 kristalsuiker
  • 60 citroenrasp
  • 1.800 boter
  • Vulling:
  • 300 gram ei,
  • 300 gram room,
  • 150  grambloedsinaasappelpuree,
  • 50 gram suiker

Gelei:

200 gram bloedsinaasappelpuree,

170 gram geleisuiker.

Bereidingswijze:

- Verwarm de melk en los de gist er in op.

- Meng dit met de bloem en laat dit een half uur rusten.

- Draai van alle grondstoffen, behalve de boter, een soepel deeg. Alle boter er bij en in de tweede versnelling doordraaien.

- Als het deeg loskomt van de kuip, is alle boter verdeeld.

- Deeg terugkoelen voor een betere verwerking. Het deeg kan ook een dag eerder gedraaid worden en dan een nachtje in de koeling. Dan is het helemaal tot rust gekomen.

- Deeg uitrollen op 2 mm en kleine vlaaipannen fonceren en laten rusten.

- Voor de vulling gaat alles bij elkaar en mengen, niet luchtig kloppen. Deze vloeibare massa gieten we in de vormpjes.

- Bakken in een milde oven, temperatuur 180/190 °C in circa 35 minuten goudbruin gaar.

Voor de afwerking:

- Snijd een sinaasappel in plakken en leg deze op een theedoek te drogen.

- Kook de puree en de geleisuiker in.

- Leg het sinaasappelschijfje op de eimassa en geleer het af met de gelei.

Altijd op de hoogte blijven?