- 300 warme volle melk (circa 30 °C)
- 150 gist
- 300 bloem
- 2.700 bloem
- 1.400 verse ei
- 60 zout
- 180 basterd
- 180 kristalsuiker
- 60 citroenrasp
- 1.800 boter
- Vulling:
- 300 gram ei,
- 300 gram room,
- 150 grambloedsinaasappelpuree,
- 50 gram suiker
Gelei:
200 gram bloedsinaasappelpuree,
170 gram geleisuiker.
Bereidingswijze:
- Verwarm de melk en los de gist er in op.
- Meng dit met de bloem en laat dit een half uur rusten.
- Draai van alle grondstoffen, behalve de boter, een soepel deeg. Alle boter er bij en in de tweede versnelling doordraaien.
- Als het deeg loskomt van de kuip, is alle boter verdeeld.
- Deeg terugkoelen voor een betere verwerking. Het deeg kan ook een dag eerder gedraaid worden en dan een nachtje in de koeling. Dan is het helemaal tot rust gekomen.
- Deeg uitrollen op 2 mm en kleine vlaaipannen fonceren en laten rusten.
- Voor de vulling gaat alles bij elkaar en mengen, niet luchtig kloppen. Deze vloeibare massa gieten we in de vormpjes.
- Bakken in een milde oven, temperatuur 180/190 °C in circa 35 minuten goudbruin gaar.
Voor de afwerking:
- Snijd een sinaasappel in plakken en leg deze op een theedoek te drogen.
- Kook de puree en de geleisuiker in.
- Leg het sinaasappelschijfje op de eimassa en geleer het af met de gelei.