Artikel

Riz Condé

Nog even nagenieten van de Olympische Spelen en de nazomer. Een rijstdessert of gebakje: Riz Condé. Je kunt dit recept heel goed op voorraad maken en de puddinkjes iedere dag vers afwerken. Tip: leg de bakjes op de kop om uitdroging in de vriezer te voorkomen!

Bijlage

Meer berichten

  • Paris, 28-30 October 2013 - World Chocolate Masters Finals

    Beschrijving WCM-stukken Marike van Beurden

    Chocolatier en patissier Marike van Beurden deed de internationale chocolaterietop versteld staan met haar creaties tijdens de World Chocolate Master (WCM) 2013 in oktober in Parijs. Zilver was de beloning voor de inspanningen van deze vakvrouw. Bakkers in bedrijf was erbij. Hieronder volgt een vaktechnische… Lees verder →

  • BIBAC 2014 in Antwerp Expo

    Babiole de Noël

    Door Adriaan van Haarlem, docent Patisserie Bakery Institute Gepubliceerd in BIB9-2012 “Eigenlijk is het een vrij simpel te maken gebakje maar door de afwerking is het een plaatje op de Kersttafel! Je kunt de ‘babiole’ in veel verschillende smaken maken, maar kies altijd dezelfde confiture-… Lees verder →

  • Boulangerierecept-Bouton

    Recept Bouton d’Or

    Door François Brandt, docent Boulangerie Bakery Institute Gepubliceerd in BIB8-2012 Met dit zeer rijke en bijzondere basisdeeg is eindeloos te variëren in vullingen en toppings, wat het een zeer divers product maakt voor vele speciale gelegenheden. Het is een luxe variant op de klassieke boterknoop… Lees verder →

  • fleur de pomme

    Recept BoulangerieTeam – Fleur du pomme

    Basis recept getoerd gerezen 500 gr korstbloem 500 gr patentbloem 20 gr zout 50 gr gist 100 gr suiker 470 gr ijswater 500 gr toerboter Twee keer in 4-en vouwen. Vulling 1 –  Appereille: 100 gr slagroom 100 gr melk 100 gr ei 40 gr… Lees verder →

  • Gummie balls 7

    Recept NPT – Gummie balls

    Recept van Jurgen Willems, lid Nederlands PatisserieTeam. Verschenen in BIB6-2012 Benodigdheden: Passievrucht/basilicum 100 ml passievruchtensap 50 ml water 15 gr basilicum 20 gr gelatine 190 gr glucose 200 ml water 220 gr suiker Bramley Appel/rozemarijn 150 ml bramley appel sap 4 gr rozemarijn 20 gr… Lees verder →

  • recept gezondheidsbrood

    Recept BoulangerieTeam: Gezondheidsbrood

    Recept van Ivo van Dijkhuizen, gepubliceerd in BIB5-2012 Benodigdheden: 1000 gram durumgries 1000 gram speltbloem 1000 gram biologische bloem 1000 gram roggemeel 2000 gram bio volkoren 60 gram gist 115 gram zeezout 140 gram biologische zonnebloemolie 210 gram biologische gluten 40 gram verse sinaasappelrasp  … Lees verder →

  • Chilli chocolate macaron

    Recept: Chili Chocolate Macarons

    Recept van Poptasi Pastry, Gerard Doustraat 130 in Amsterdam Macaron •    150 g amandelpoeder •    20 g cacao •    130 g poedersuiker •    2 x 60 g eiwit •    150 g kristalsuiker •    50 g water Bereidingswijze Verwarm de… Lees verder →

  • tiramisu diagonal with coffee beans

    Trempeerlikeur maken – CSM

    Maak zelf op basis van onderstaand recept uw eigen trempeerlikeur in een smaak naar keuze. Basisrecept Suiker                                  555 gram Water                                  330 gram Glucosestroop                 115 gram Deze grondstoffen laten koken en daarna af laten koelen. Op 1 liter likeurstroop 500 gram likeur 40% toevoegen. Enkele… Lees verder →

  • creme au beurre

    Recept: Crème au Beurre

    Recept van Unifine Food & Bake Ingredients 1000 gr. Boter of margarine (op bakkerij temp.) 750 gr. Sucrea Crème de la Crème 25 gr. Dupattisier Brandewijn 35 % 50 gr. Cointreau concentraat 60% Boter of margarine soepel draaien en de Crème de la Crème toevoegen.… Lees verder →

  • Recept Zomerse fruittaart – Steensma

    Zomerse fruittaart – Steensma Recept Bretons zanddeeg: Boter                                                     750 gram Suiker                                                    700 gram Zout                                                         20 gram Eigeel                                                     300 gram Bloem                                                  1000 gram Bakpoeder                                            35 gram Werkwijze Bretons zanddeeg: Meng de boter, suiker en het zout in een machine met de… Lees verder →