Recept NPT - Gummie balls

5 december 2012

Recept van Jurgen Willems, lid Nederlands PatisserieTeam. Verschenen in BIB6-2012

Benodigdheden: Gummie balls 7

Passievrucht/basilicum

  • 100 ml passievruchtensap
  • 50 ml water

15 gr basilicum

20 gr gelatine

190 gr glucose

200 ml water

220 gr suiker

Bramley Appel/rozemarijn

150 ml bramley appel sap

4 gr rozemarijn

20 gr gelatine

190 gr glucose

200 ml water

220 gr suiker

Framboos/liché / roos

75 gr frambozen sap

75 gr lichépuree

2 druppels rozenwater

20 gr gelatine

190 gr glucose

200 ml water

220 gr suiker

Werkwijze

Alle drie de recepten zijn gebaseerd op dezelfde werkwijze. Behalve bij de passievrucht/basilicum en de bramley appel/rozemarijn moeten de basilicum en rozemarijn eerst geïnfuseerd worden in het vruchtensap. Dit kan een koude infusie zijn, waarbij je 24 uur de kruiden in het koude vruchtenwater laat trekken of een warme infusie gedurende 15 minuten, waarbij de kruiden in het warme water trekken. Voor de framboos/litchee/roos vermeng je de drie ingrediënten samen.[gallery link="file" order="DESC" columns="9" orderby="post_date"]

Zet de gelatine te weken in ijskoud water. Verwarm het vruchtensap en zet het aan de kant. Breng glucose, water en suiker aan de kook, en breng het tot 135 °C. Knijp de gelatine uit en laat het wegsmelten in het warme vruchtensap. Zodra de suiker 135 °C heeft bereikt, mengen we het vruchtensap in drie tot vier keer bij de suikersiroop. Even door een zeefje halen om er zeker van te zijn dat er geen klontjes zijn. Vul onmiddelijk de vormpjes met een dispenser. Indien je geen vormpje hebt, kun je  altijd druppels op een silpatmatje laten vallen en deze zo laten uitharden voor enkele uren. Zodra het is uitgehard, ontvormen en door de suiker rollen.

       

Altijd op de hoogte blijven?