Recept: Chili Chocolate Macarons

3 oktober 2012

Recept van Poptasi Pastry, Gerard Doustraat 130 in Amsterdam

Chilli chocolate macaron

Macaron

  • •    150 g amandelpoeder
  • •    20 g cacao
  • •    130 g poedersuiker
  • •    2 x 60 g eiwit
  • •    150 g kristalsuiker
  • •    50 g water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 145 °C.
  • Meng de poedersuiker, de cacao en het amandelpoeder en zeef het in een kom tot broyage.
  • Voeg 60 gram ongeklopt eiwit aan de broyage toe en meng dit tot een stevig deeg.
  • Klop de overige 60 gram eiwit stijf.
  • Kook de suikersiroop tot 120 °C.
  • Giet de siroop bij de eiwitten tijdens het kloppen en klop koud.
  • Voeg de meringue toe aan het deeg. Spatel beide mengsels door elkaar tot een homogene massa.
  • Spuit doppen van zo’n 3 cm.
  • Laat het opgespoten beslag drogen, totdat het niet meer aan je vingers plakt.
  • Bak de macarons zo’n 14 - 16 minuten.

Ganache

  • •    150 g slagroom
  • •    125 g pure chocolade callets
  • •    1 tl chilipoeder
  • •    1/4 tl cayennepoeder
  • Breng de slagroom met de chili- en cayennepoeder tegen de kook aan.
  • Giet de slagroom over de chocolade en roer het geheel door elkaar.
  • Laat de ganache opstijven in de koelkast.

Afwerking

Vul de macaronkoekjes met de ganache en laat ze 24 uur in de koelkast rijpen.

 

Altijd op de hoogte blijven?