- 500 gr korstbloem
- 500 gr patentbloem
- 20 gr zout
- 50 gr gist
- 100 gr suiker
- 470 gr ijswater
- 500 gr toerboter
Twee keer in 4-en vouwen.
Vulling 1 - Appereille:
- 100 gr slagroom
- 100 gr melk
- 100 gr ei
- 40 gr suiker
Vulling 2 - Appels:
- 300 gr verse appels
- 30 gr boter
- 40 gr kristalsuiker
- 40 gr abrikozenmoes
Eerst de boter in een pan laten smelten dan de rest toevoegen en even iets bruin laten kleuren.
Werkwijze
- Getoerd gerezen deeg kort draaien.
- Laten rusten en terugkoelen in de koeling.
- Twee keer in 4-en toeren met een half uur rust ertussen.
- Bij iedere bewerking terugkoelen.
- Uitrollen op 4 mm en dan 15 minuten tot half uur in de vriezer.
- Uitsteken met een grote bloemsteker: 11 cm.
- Van iedere twee uitgestoken plakken, één plak met een ronde steker 5 cm het midden uitsteken.
- De twee plakken opelkaar leggen en licht bestrijken met water.
- Het gat opvullen met kleine plakken ontbijtkoek 4 mm dik en met een ronde steker er precies in laten passen.
- Narijs 80 minuten bij 28 ºC.
- Voor het bakken afstrijken met ei.
- Vulling 1 aanbrengen ongeveer 10 gram per bloem.
- Vulling 2 aanbrengen met een ijslepel.
- Bakken 210 ºC in een teruglopende oven, ongeveer 18 minuten.
- Afwerking: een takje appelbloesem.