Recept BoulangerieTeam - Fleur du pomme

5 december 2012

Basis recept getoerd gerezen fleur de pomme

  • 500 gr korstbloem
  • 500 gr patentbloem
  • 20 gr zout
  • 50 gr gist
  • 100 gr suiker
  • 470 gr ijswater
  • 500 gr toerboter

Twee keer in 4-en vouwen.

Vulling 1 -  Appereille:

  • 100 gr slagroom
  • 100 gr melk
  • 100 gr ei
  • 40 gr suiker

Vulling 2 - Appels:

  • 300 gr verse appels
  • 30 gr boter
  • 40 gr kristalsuiker
  • 40 gr abrikozenmoes

Eerst de boter in een pan laten smelten dan de rest toevoegen en even iets bruin laten kleuren.

 Werkwijze

  • Getoerd gerezen deeg kort draaien.
  • Laten rusten en terugkoelen in de koeling.
  • Twee keer in 4-en toeren met een half uur rust ertussen.
  • Bij iedere bewerking terugkoelen.
  • Uitrollen op 4 mm en dan 15 minuten tot half uur in de vriezer.
  • Uitsteken met een grote bloemsteker: 11 cm.
  • Van iedere twee uitgestoken plakken, één plak met een ronde steker 5 cm het midden uitsteken.
  • De twee plakken opelkaar leggen en licht bestrijken met water.
  • Het gat opvullen met kleine plakken ontbijtkoek 4 mm dik en met een ronde steker er precies in laten passen.
  • Narijs 80 minuten bij 28 ºC.
  • Voor het bakken afstrijken met ei.
  • Vulling 1 aanbrengen ongeveer 10 gram per bloem.
  • Vulling 2 aanbrengen met een ijslepel.
  • Bakken 210 ºC in een teruglopende oven, ongeveer 18 minuten.
  • Afwerking: een takje appelbloesem.

Altijd op de hoogte blijven?