AB Mauri: brood van peulvruchten

7 maart 2016

ROSMALEN - AB Mauri komt met broodmix voor brood gemaakt van peulvruchten. Peulkorn is een 50 procent broodmix met garbanzobonen (kleine kikkererwten), rode linzen en gele erwten.

Ondanks het grote aandeel peulvruchten smaakt het niet zwaar, maar eerder luchtig en notenachtig. Dit omdat een aantal peulvruchten zijn getoast, voor een extra bite.

Snel schakelen

Het brood bestaat voor 25 procent uit peulvruchten en dat helpt met name kinderen om groenten binnen te krijgen. Het bedrijf speelt met Peulkorn in op de actualiteit van het Jaar van de Peulvrucht 2016. “Omdat wij snel kunnen schakelen, hebben wij zo een voorsprong op supermarkten”, zegt marketing manager Anke Nijhuis.

Peulkorn is lactosevrij, is verwerkbaar met meel en bloem en kan worden gebakken als bus- of boerenbrood, maar ook als rustiek vloerbrood.

Gefermenteerde granen

Aromaferm is een product op basis van gefermenteerde granen, als alternatief voor voordeeg. “Gezuurde desembroden zijn in het buitenland al geliefd vanwege de krokante korst en de typische zure smaak. Met Aromaferm wordt die krokante korst geboden, maar met een mildere smaak, omdat Nederlanders niet van extreem zuur houden.”

Ze zijn er in de varianten vloeibare tarwe (voor busbrood), gekiemd spelt en meergranen (met onder meer gierstsoort sorghum). Een krokante korst biedt behalve extra smaak, bite en mondgevoel ook een verseffect.

Altijd op de hoogte blijven?